27. -28. NOVEMBER 2024

Tips; planteutvalg og jord

Er du anleggsgartner vet du at valg av riktig planteutvalg og jord er avgjørende for å skape vakre og funksjonelle landskap. Hver type landskap har sine unike krav og utfordringer. På Park og anleggsmessen får du inspirasjon, råd og veiledning samt foredrag fra eksperter.

Les mer og bli med på noen spennende dager innen park- og anleggsbransjen 8. – 9. november på NOVA spektrum i Lillestrøm.

Velg riktig planteutvalg

Når det gjelder å velge riktig planteutvalg, er det viktig å ta hensyn til klima og jordforholdene i området. Noen planter trives bedre i varme og tørre områder mens andre foretrekker fuktigere og kjøligere forhold.

Planteutvalg-i-regnvaer

Klima og sollys hensyn

Et annet viktig hensyn er landskapets eksponering av sollys. Noen planter trives best i full sol, mens andre foretrekker delvis skygge eller skyggefulle områder.

Ved å vurdere hvor mye sollys et område får i løpet av dagen, kan du som anleggsgartner velge planter som vil trives og blomstre under disse forholdene.

Les også om Plantinor som ledende aktør innen planteproduksjon i Norge og som kommer til Park og anleggsmessen >>

Gartner-planter-i-jord

Hensyn til jordforhold

I tillegg til klima og sollys, er det viktig å vurdere jordforholdene i landskapet. Er det drenert jord, eller fuktigere og mer leirholdig jord? Ved å analysere jordens pH-nivå og struktur, kan du som anleggsgartner velge de planter som vil trives og vokse godt i den aktuelle jorden.

Les også om Grønn vekst som tilby produkter og tjenester som er skreddersydd for både proff- og privatmarkedet >>

Få inspirasjon på Park og anleggsmessen 2023

På messen kan du som anleggsgartner få inspirasjon og råd til å velge riktig planteutvalg for ulike landskap. Vi ser frem til en fagmesse med innholdsrike dager, spekket med utstillere og fagseminarer. Vi har to fulle haller på 18 000 kvm. og her finnes alt innen produkter og tjenester for park- og anleggsbransjen.

Se alle utstillere på Park og anleggsmessen >>

Her møtes hele fagbransjen innen park og grøntanlegg, gravplasser, idrettsanlegg og golfbaner. De kommer med verktøy, maskiner, parkmøbler, lekeplassutstyr, belysning, vannhåndtering, rør, stein, planter og trær for å nevne noe.

Kunnskapsdeling med fagseminarer

Kunnskapsdeling er viktig for oss på Park og anleggsmessen, derfor tilbyr vi fagseminarer i samarbeid med NAML, Norske anleggsgartnere, miljø- og landskapsentrepenører.

Se programmet til Park og anleggsmessen >>

Ønsker du å bli utstiller?

Sammen kan vi posisjonere din virksomhet.

Marit-Sagen-prosjektleder Park og anleggsmessen

Marit Sagen

Prosjektleder for Park- og anleggsmessen

Marit er vår prosjektleder og har jobbet for NOVA Spektrum siden 2006. Hun kjenner bransjen godt og mottar gjerne en henvendelse fra deg. 

Gratis billett knapp til messen

LES MER