27. -28. NOVEMBER 2024

Trygt plantevalg med E-planter

E-planter er kortreiste, de er ment for det klima de skal trives i, er friske og frodige og garantert fri for parasitter og andre skadegjørere som man risikerer ved import. De leveres også med sertifikat, som garanti for sortsekte opphavsmateriale.

Eliteplanter Norge SA ble etablert i 1997 og er ansvarlig for administrasjon og markedsføring av varemerket E-plante.

Selskapet eies av de 12 planteskolene som produserer E-planter: Mellbyes planteskole, Baldishol planteskole, Gaupen planter, Myrvold planteskole og hagesenter, Oslo Bytrær Bogstad, Seim trær og planter, Rød hagesenter og planteskole, Fjeld hagebruk, Norplant, Sanda planteskole, Grimstad planteskole og Reiersøl planteskole. Disse er totalleverandører til norske grøntanlegg og store leverandører til landets hagesentre.

Malus asiatica POESI ®E/ Perleeple POESI®E
Hva er E-plante?

Varemerket E-plante er den eneste sertifiseringsordningen for planteproduksjon i Norge, som gir strenge krav til plantemateriale og kvalitet. Ved å velge E-planter er man garantert kvalitetsplanter som egner seg for norske hager eller grøntanlegg. Plantene er utprøvd for nordiske klimaforhold og utvalgt innen E-plantesystemet. Du kan lese mer om E-planter her: https://eliteplanter.no/om-e-planter/hva-er-e-planter/

Nytt søkeverktøy gjør planleggingsfasen lettere

Tidligere i år lanserte Eliteplanter en helt ny nettside med et veldig komplekst søkeverktøy. Dette er utformet for at man i planleggingsfasen enkelt kan finne frem til hvilke E-planter som egner seg hvor. Sjekk ut søkeverktøyet her: https://eliteplanter.no/planter/

Heldigvis er «E-planter» allerede godt etablert som begrep for beplanting av anlegg, men vi har fortsatt en viktig oppgave i å informere om hvor viktig det er å prioritere plantehelse og klimatilpasning. Vi mener at bransjen i enda større grad må bli bevisst på å velge norsk kvalitet fremfor importvarer.

Hilde Liland, daglig leder i Eliteplanter.
Acer platanoides KORSA®E (fk Ås)/ Spisslønn KORSA® E ( fk Ås)

Produsentene av E-planter har svært bred erfaring og besitter mye kompetanse som bør utnyttes i planleggingsfasen, råder Liland.

Hvorfor deltar dere på Park og anleggsmessen?

På Park og anleggsmessen er det Mellbyes planteskole, Seim trær og planter, Sanda planteskole og Reiersøl planteskole som er sammen om å representerer E-planter. Her treffer vi mange beslutningstagere ansikt til ansikt og kan informere om våre produkter på en profesjonell og god måte.

Tips til nye utstillere

Det beste tipset må være å ha en klar plan for hvorfor man deltar og måle resultatene med tanke på det. Dersom målsetningen er å bygge kjennskap og møte bransjefolk, så blir det meningsløst å måle messedeltagelsens suksess i salgsvolum. Det å utforme stand med utgangspunkt i overordnet målsetning er også viktig.

Eliteplanter møter du på Park og anleggsmessen 25.-26. november på Norges Varemesse i Lillestrøm.

LES MER