27. -28. NOVEMBER 2024

Biehotell på park- og anleggsmessen

Park- og anleggsmessen som er Norges ledende fagmesse for alle som jobber i park- og anleggsbransjen klarte å samle hele 180 utstillere og fylte over 18 000 kvadratmeter i 2022. Nå ser vi frem til årets messe 8.-9. november 2023.

Dette setter forventninger til årets messe i 2023 som går av stabelen 8. – 9. november på NOVA Spektrum i Lillestrøm. Les mer om daværende nyhet fra Eikesentrene som ble vist frem på forrige messe, et biehotell for å sikre pollinering:

Eiksenteret kom med egenutviklede biehotell

Dette er biehotellet er laget for norske forhold og er produsert i Norge.
— Eiksentrene og NINA har felles interesser med tanke på bærekraft og naturmangfold. Helt konkret er pollinering viktig for landbruket og for å sikre dette er vi avhengig av et godt samarbeid mellom folk, myndigheter og forskere for å klare å ivareta dette, forklarer Henrik Fagerland som er Nordisk produktsjef hos AGCO og Eikmaskin.

Bilde av biehotell i skogen

Bevisstgjøring rundt pollinering

Det finnes 208 forskjellige arter av villbier som bor i Norge, og det er forventet at omtrent 20 forskjellige arter kan flytte inn i et slikt hotell. Hotellene er bygd i treverket Kebony som er en miljøvennlig alternativ. I motsetning til mange av de andre masseproduserte biehotellene som finnes er det her mange små hull som er riktig størrelse for en vesentlig del av artene vi har her i Norge.

— Vi ønsker å være en formidler av viktig og relevant kunnskap tilknyttet landbruket. Derfor har vi opprettet en egen landingsside man kommer til ved å skanne QR-kode som er montert på hotellet for ytterligere informasjon.

Biehotellet er et tiltak Eiksenteret gjør for å bidra til bevisstgjøring rundt pollinering, noe som er avgjørende for å sikre klimarobuste avlinger og gode plantesamfunn. Jeg håper at flere ønsker å støtte opp under dette tiltaket ved å sette opp biehotell på sine områder, slik at vi i felleskap bidrar til å bevare og styrke habitatene til biene, avslutter Henrik Fagerland.

Biehotell for pollinering

Et sterkt faglig program

I tillegg til at de besøkende på Park- og anleggsbransjen ønsket å se på nyheter og besøke utstillere, var de også meget interesserte i å lære mer om bransjen. Derfor hadde vår samarbeidspartner NAML utarbeidet et faglig program som var meget sterkt.

Programmet dreide seg om hvordan bedrifter og etater disponerer eget overvann, hva man må tenke på ved restaurering og drift av historiske anlegg, fremtidens kunstgress og utfasing av gummidekke i skolegård og barnehager, og en debatt om jord i anlegg og bærekraftig jord.

Les mer om årets Park- og anleggsmesse her >>

Ønsker du å bli utstiller?

Sammen kan vi posisjonere din virksomhet.

Marit-Sagen-prosjektleder Park og anleggsmessen

Marit Sagen

Prosjektleder for Park- og anleggsmessen

Marit er vår prosjektleder og har jobbet for NOVA Spektrum siden 2006. Hun kjenner bransjen godt og mottar gjerne en henvendelse fra deg. 

Gratis billett knapp til messen

Skaff deg billetter nå!

Hagemessen er Norges største arena for inspirasjon og handel til hage og uterom. Vårens vakreste eventyr finner sted i Lillestrøm  22. – 24. april!

Ønsker du å bli utstiller?

Sammen kan vi posisjonere din virksomhet.

Marit-Sagen-prosjektleder Park og anleggsmessen

Marit Sagen

Prosjektleder for Park- og anleggsmessen

Marit er vår prosjektleder og har jobbet for NOVA Spektrum siden 2006. Hun kjenner bransjen godt og mottar gjerne en henvendelse fra deg.