27. -28. NOVEMBER 2024

Elektriske kjøretøy — en nødvendighet for å vinne anbudene

Elektrisk kjøretøy på grusplass

Importør Erling Sande AS opplever voldsom interesse for de elektriske terrengkjøretøyene fra Hisun og Argo. Stadig flere anbud krever at entreprenørene må ha elektriske kjøretøy. Nå etableres det flere proffsenter rundt om i landet, med hovedsatsning på batteridrevne terrengmaskiner for proffbrukere. 

Ønsker du vite mer om elektriske kjøretøy? Velkommen til Park- og anleggsmessen på NOVA Spektrum i Lillestrøm.

Artikkel for messen i 2023. Velkommen til ny messe 27. – 28. november 2024.

Elektrisk kjøretøy på grusplass
Hisun HS15 Lithium er en av de aller nyeste elektriske modellene som tilbys proffkundene. HS15 
har 4 seter, lastekasse og rekkevidde på opp til 100 kilometer. 

Merkene Argo og Hisun er to av verdens ledende produsenter innen elektriske terrengkjøretøy. Argo presenterte tidligere åttehjulingen R8. Roboten setter en helt ny standard inne dette segmentet, ikke minst innen brann og redning og krevende arbeid i tunneler. Hisun lanserte nylig den nye 4-seteren HS15 Lithium, som med inntil 100 kilometer rekkevidde bryter grenser og er et svært attraktivt valg innen for eksempel bygg og anlegg. 

Norge ligger langt fremme på terrengkøretøy

Det norske markedet ligger langt fremme når det gjelder behovet for elektriske kjøretøy. Det gir utslag også innen terrengkjøretøy. 

— Vi opplever en sterk økende interesse for elektriske alternativer innen ATV og UTV. Det gjelder både innen bygg og anlegg, jordbruk, linjearbeid og kommune, sier produktsjef Thommas Fylling. 

Han peker på at stadig flere anbud krever at entreprenørene må ha elektriske kjøretøy. — Utvalget begynner å bli bra. Og det kommer mye spennende på markedet i tiden fremover, legger han til. 

Terrenkjøretøyer og mye mer vil bli vist frem på Park- og anleggsmessen. Det blir 18 000 kvm med utstillere innen park- og anleggbransjen.

Mann ved trerrengkjøretøy
Thommas Fylling, produktsjef ved Erling Sande AS, og den elektriske roboten Argo R8. Denne 
blir benyttet til blant annet rørinspeksjon i norske kommuner i dag.

Krav om høyvoltskompetanse

Erling Sande AS er nå i gang med å etablere 10-12 proffsentre i Norge. Disse får spesielle krav og opplæring innen elektriske produkter. 

— Det vil være et krav til kompetanse innen elektriske kjøretøy. Alle proffsentrene skal ha mekanikere med spesialkompetanse innen høyvoltsprodukter, sier Fylling. 

I tillegg skal alle disse utvalgte forhandlerne tilby elektriske kjøretøy som demoprodukter, slik at kundene får anledning til å oppleve kapasiteten i praksis. 

— Dette er i stor grad snakk om en ny type kjøretøy som kundene ikke har kjennskap fra tidligere. Derfor er det uhyre viktig at vi tilbyr næringsaktørene både informasjon og demonstrasjon, slik at kundene får erfaring og at behovet kartlegges skikkelig, sier han. 

Det vil bli lansering av produkter, samt masse inspirerende nyheter fra de mange forskjellige utstillerne på Park- og anleggsmessen. Velkommen til messedager 27. – 28. november 2024.

Les mer om Park- og anleggmessen her >>

Hisun Sector E1 UTV
Hisun Sector E1 var Norges mest solgte UTV i 2022. Dette er i Bjørneparken i Flå. 

Hisun på salgstoppen 

Interessen for elektriske kjøretøy er sterkt økende i Norge. Salgsstatistikken for UTV i 2022 viser at det var en elektrisk Hisun som var den mest solgte firehjulingen i Norge. Det har aldri skjedd tidligere, og er en milepæl for bransjen. I 2022 ble det solgt 709 UTVer. Hisun Sector E1 lå på topp med 78 enheter. 

Stor interesse 

— Interessen er stor og aktørene som får muligheten til å prøve disse elektriske produktene blir ofte begeistret. Vi ser derfor verdien av at produktene er tilgjengelig for demokjøring og at vi derfor må tilby både firehjulinger, sekshjulinger og åttehjulinger hos utvalgte forhandlere. Spesielt i proffmarkedet opplever vi en positiv holdning til de elektriske alternativene, sier Fylling. 

Les mer om terrengkjøretøyene fra Erling Sande AS her

Dedikert til proffkundene 

Det er dette behovet Erling Sande AS nå vil imøtekomme. Fylling forteller at det utdannes selgere som vil arbeide dedikert ute i proffmarkedet. 

— Det betyr også at vi må tenke litt annerledes enn tidligere på oppfølgingen. Vi ser at behovene endrer seg når vi går fra konvensjonelle til elektriske terrengkjøretøy. Våre selgere på disse sentrene skal ha tettere kontakt med proffkundene der de er. 

Hisun Sector E1 kommer med sitteplass til to personer og lastekasse bak, i det som kategoriseres som en tradisjonell arbeids-UTV. Disse leveres med tradisjonelt batteri, men alle de øvrige modellene har moderne lithiumbatteri. 

Ønsker du mer informasjon om terrengkjøretøyer? Velkommen til messedager 27. – 28. november 2024.

Ønsker du å bli utstiller?

Sammen kan vi posisjonere din virksomhet.

Marit-Sagen-prosjektleder Park og anleggsmessen

Marit Sagen

Prosjektleder for Park- og anleggsmessen

Marit er vår prosjektleder og har jobbet for NOVA Spektrum siden 2006. Hun kjenner bransjen godt og mottar gjerne en henvendelse fra deg. 

Skaff deg billetter nå!

Hagemessen er Norges største arena for inspirasjon og handel til hage og uterom. Vårens vakreste eventyr finner sted i Lillestrøm  22. – 24. april!

Ønsker du å bli utstiller?

Sammen kan vi posisjonere din virksomhet.

Marit-Sagen-prosjektleder Park og anleggsmessen

Marit Sagen

Prosjektleder for Park- og anleggsmessen

Marit er vår prosjektleder og har jobbet for NOVA Spektrum siden 2006. Hun kjenner bransjen godt og mottar gjerne en henvendelse fra deg.